termékeink
 ügyfélszolgálat
Kérdése van?
Hívjon minket most!
(99) 544-650

Munkanapokon
7-15 óra között

 kapcsolat

SEFRA-FARBEN KFT.
9443 Petőháza, Kinizsi u. 6.
Tel: 99/544-650
E-mail:  

Nyitva tartás:
H-P: 7.00-15.30

 Üzletszabályzat

A szerződés tárgya

A szerződés tárgyát képezi a Sefra-Farben Kft. webáruházában található valamennyi árucikk.
A termék főbb jellemzőit az adott termékhez tartozó rövid leírás tartalmazza. A termék mellett feltüntetett ár a termék vételára, amely tartalmazza az általános forgalmi adót is.
A termékleírás téves értelmezéséből fakadó problémákért felelősséget nem vállalunk.
Törekszünk arra, hogy adatbázisunkban csak olyan termékárak- és képek szerepeljenek, melyek a valóságnak megfelelnek; a termék képek illusztrációként szerepelnek, esetenként eltérhetnek a valóságtól, nem minden esetben tükrözik az adott termék tényleges kiszerelési egységét.

(A fogyasztói forgalomba kerülő áruk és szolgáltatások árának feltüntetéséről szóló 7/2001. (III. 29.) GM rendelet.)

Regisztráció

A webáruházban kizárólag regisztrált felhasználók vásárolhatnak. A regisztráció során a következő adatok megadása szükséges:

 • Felhasználónév: Ez a már meglévő és új vásárlóink esetében eltér. Meglévő vevőink felhasználóneve a Sefra-Farben Kft. által tárolt, az adott vevőhöz tartozó vevői törzsszám. Új vásárlók esetében a rendszer automatikus felhasználónevet generál.
 • E-mail cím: az Ön e-mail címe, melyen keresztül kapcsolatba tudunk Önnel lépni.
 • Jelszó: Már meglévő és új vásárlóink esetében is automatikus jelszavat generál rendszerünk, melyet Ön bármikor megváltoztathat.
 • Jelszó újra
 • Csoport: A vevő által kiválasztásra kerül szakmai besorolása a Sefra-Farben Kft. –vel való kapcsolat alapján (Ön Ügyfél, Viszonteladói vagy Iparos (festő, ablakipar, faipar) tevékenységet folytat). Ennek azért is van jelentősége, mert így az egyes csoportokra vonatkozó kedvezményeket Ön automatikusan megkapja.

Regisztrációját követően küldünk Önnek egy aktiváló e-mailt az Ön által megadott postafiókra. Az abban található linkre kattintva aktiválhatja regisztrációját. A regisztrációt egyszer kell végrehajtani, későbbi vásárlások alkalmával ezt a lépést már nem kell elvégeznie.

A regisztráció során ügyeljen az adatok pontos megadására, hiszen az Ön által rendelt termék a megadott adatok alapján kerül számlázásra, illetve szállításra. Felhívjuk figyelmét arra, hogy a hibásan vagy hiányosan megadott adatok (számlázási-, ill. szállítási cím, telefonszám, e-mail cím) következményeként meghiúsulhat mind az e-mail-ben történő visszaigazolás kézbesítése, mind az Önnel való kapcsolatfelvétel, mind pedig a megrendelés teljesítése.

A regisztrációval Ön hozzájárul ahhoz, hogy a megadott e-mail címre tevékenységünkkel kapcsolatos tájékoztató anyagokat küldjünk. A Sefra-Farben Kft. jogosult visszautasítani bármely regisztrációs igényt, amennyiben a felhasználó valótlan vagy hiányos adatokat ad meg a regisztrációs adatlapon, illetve ha a weboldal nem rendeltetésszerű használata a cél. A Sefra-Farben Kft. jogosult a regisztrációt törölni, amennyiben a weboldal használatával kapcsolatos visszaélést, jogellenes cselekményt észlel a felhasználó részéről.

Regisztrált felhasználóink a Kosár összeállítása előtt és után is a Belépés (Mehet) funkcióval, Felhasználónevük és Jelszavuk beírásával tudnak bejelentkezni, s ezt követően a megrendelést véglegesíteni, leadni.

A regisztrált felhasználó kizárólag saját nevében vásárolhat, illetve nevében az arra jogosult, felhatalmazott személy járhat el. Jogosultság vagy felhatalmazás hiányában eljáró személy tevékenységére a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény megfelelő szabályai alkalmazandók.

Belépés

Felhasználónevének és Jelszavának megadásával a Mehet gombra kattintva tud bejelentkezni a weboldalra.

Adatmódosítás

Önnek lehetősége van belépési adatainak módosítására, melyet a webáruházba történő belépés után tehet meg. Az Adataim gombra kattintva lehetősége van a regisztrációs adatok (e-mail, jelszó), a számlázási-, illetve szállítási adatok változtatására. Amennyiben számlázási és szállítási címe megegyezik, azt a Számlázási adatok alatt található Megegyezik a számlázási adatokkal gombra kattintva egyszerűen beállíthatja. A Módosítás gombot megnyomva az Ön által eszközölt változtatások módosulnak.

Elfelejtett jelszó

Ha elfelejtette jelszavát, az Elfelejtett jelszó gombra történő kattintás után adja meg e-mail címét és egy Ön által választott új jelszót kétszer. Ezt követően kapni fog egy e-mailt a megadott e-mail címre, amely tartalmazza az új jelszó aktiválásához szükséges linket. A linkre kattintva az Ön által megadott új jelszó működi fog.

Kilépés

Kérjük, minden belépés után, amikor befejezte a weboldal megtekintését, a megrendelés leadását, az Ön biztonsága érdekében lépjen ki a rendszerből a Kilépés gombra kattintva! Így illetéktelen személyek nem tudnak hozzáférni adataihoz.

Megrendelés

A termékek fő termékkategóriák szerint csoportokba vannak foglalva. A megfelelő termékcsoport kiválasztásával megjelennek az adott termékcsoportba tartozó termékek, melyekről bővebb információt a Részletek gombra kattintva tudhat meg. A termék neve alatt szerepel cikkszáma is. A termékleírás alatt Ön megtekintheti az adott termékre vonatkozó egyéb dokumentumokat (Műszaki adatlapot, Biztonsági adatlapot, valamint a Megfelelőségi nyilatkozatot), melyekből további fontos információkat tudhat meg a termékkel kapcsolatban.

A termékből a kívánt mennyiség megadása után a Kosárba gombra kattintva tud rendelni. Ezt követően a termék az Ön kosarába kerül, de ez még nem jelent semmilyen kötelezettséget, vásárlását még visszavonhatja, módosíthatja. A termékleírás alatt Ön talál egy Érdeklődés gombot is, az erre való kattintással, majd a kért adatok megadása után elküldheti nekünk további kérdéseit, problémáit, melyre mihamarabb választ fogunk adni Önnek.

A Kosár tartalma gombra kattintva megjelennek azon termékek, melyeket Ön előzőleg kiválasztott. Itt még lehetősége van a termék mennyiségének változtatására, esetleges törlésére a kosárból. Minden változtatás után szükséges a Frissítés gombra való kattintás, ugyanis a változtatások csak így módosulnak. A ikon (Törlés) gombra kattintva törölheti az adott terméket.

Ha Ön úgy gondolja, hogy kosarában azok a termékek szerepelnek, amikre szüksége van, és további terméket nem szeretne vásárolni, akkor a Számlázási- és Szállítási adatok megadása/ellenőrzése/szükség esetén módosítása után kattintson a Tovább a megrendeléshez gombra. Ezt követően kiválaszthatja az Ön számára legmegfelelőbb fizetési módot - Utánvét vagy Átutalás formájában. Utánvétes fizetés esetén a szállítási költségekről az adott oldalon tájékozódhat. Ha a megrendelt termékkel kapcsolatosan bármilyen hozzáfűznivalója, problémája van, a Megjegyzés rovatba kérjük, írja be! A Rendelés elküldése gombra történő kattintással Ön véglegesíti megrendelését, és elküldi azt nekünk.

E-mail-ben a megrendelés elküldését követően visszaigazolást kap. Beérkezett megrendelését minden esetben a mennyiségek, szállítási határidők és költségek pontos megjelölésével visszaigazoljuk, illetve egyeztetjük az adatokat!

Az elállási jog

Amennyiben Ön el kíván állni a megrendeléstől - a vásárolt termékre mégsem tart igényt -, 8 munkanapon belül indoklás nélkül megteheti személyesen, telefonon, faxon vagy e-mailben; abban az esetben, ha hiánytalanul, bontatlan csomagolásban szolgáltatja vissza azt.

A termék visszajuttatásának költségeit Önnek kell viselnie. Nem követelheti vissza a szállítási költséget, ha a termék szállítása már megtörtént. Ön nem élhet az elállási joggal, ha a termék az Ön kifejezett kérésére készült, illetve színre lett keverve.

Amennyiben Ön indokoltan kívánja gyakorolni elállási jogát, 30 napon belül visszatérítjük a termék teljes vételárát. A visszatérítés módjáról minden esetben egyeztetünk Önnel.

A távollévők között kötött szerződésekről részletesen a 17/1999. (II. 5.) Kormányrendelet rendelkezik.

Szavatosság, jótállás

Az általunk kínált termékekre a hatályos jogszabályoknak megfelelő, illetve a gyártó által biztosított szavatossági, illetve jótállási feltételeket biztosítunk, amely termékenként eltérő lehet. A Sefra-Farben Kft. szavatossági és jótállási felelősségére a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvényben, valamint a fogyasztói szerződés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igények intézéséről szóló 49/2003. (VII. 30.) GKM rendeletben foglaltak irányadóak.

Mennyiségi kifogásokat az átvételkor azonnal – a Sefra-Farben Kft. és a vevő által is aláírt jegyzőkönyv felvételével – jelezze. Az átvételkor nem jegyzőkönyvezett hiányt nem áll módunkban elfogadni.

Minőségi kifogásokat az áru átvételétől számított 14 napon belül ás annak feldolgozása vagy felhasználása előtt áll módunkban elfogadni.

Mivel a termékek feldolgozására a Sefra-Farben Kft-nek semmilyen befolyása nincs, csak a termékeknek a műszaki adatlapban leírt minőségét tudja szavatolni, a termékekből készült bevonatét nem.

A nem rendeltetésszerű felhasználásból eredő problémákért semmilyen jellegű felelősséget, garanciát nem vállalunk.

A Sefra-Farben Kft. által előállított és forgalmazott termékek megfelelőségi vizsgálatát az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Kht. (ÉMI Kht.) Vegyészeti, Tűzvédelmi és Nukleáris Tudományos Osztály, Vegyészeti és Alkalmazástechnikai Vizsgalaboratóriumának III. sz. Festék és Korrózióvédelmi Szakcsoportja végezte (1113 Budapest, Diószegi u. 37.). A termékek megfelelőségét a Sefra-Farben Kft. megbízására az ÉMI Kht. 2 éves rendszerességgel ellenőrzi.

Az Üzletszabályzatban nem rögzített egyéb kérdésekben:

 • a mindenkori hatályos Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény,
 • a 17/1999. (II. 5.) Kormányrendelet a távollévők között kötött szerződésekről,
 • az 1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről,
 • a fogyasztói forgalomba kerülő áruk és szolgáltatások árának feltüntetéséről szóló 7/2001. (III. 29.) GM rendelet, valamint
 • a fogyasztói szerződés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igények intézéséről szóló 49/2003. (VII. 30.) GKM rendelet
ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak. Üzletszabályzat letöltése
 miért mi?
 •  

  mert rugalmas, rövid és pontos határidővel dolgozunk.

 •  

  mert az általunk forgalmazott termékek minősége garantált.

 •  

  mert legtöbb termékünket raktárról szállítjuk, így a megrendelés időpontjától számított 3 munkanapon belül ügyfeleink megkapják a megrendelt termékeket.

 •  

  mert webáruházunkban éjjel-nappal; kényelmesen, időt és pénzt spórolva vásárolhat.

 •  

  mert 20 év tapasztalatával rendelkezünk; osztrák anyavállalatunk pedig több mint 120 éves múltra tekint vissza.

 •  

  mert színt adunk az életnek!

TESZT PLUSSZ